Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας

Αντλία θερμότητας είναι η συσκευή που εκμεταλλευόμενη τη διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Το πιο σημαντικό, όσον αφορά στην οικονομία, είναι πως σε συνδυασμό με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ως αυτοπαραγωγός (net metering – ενεργειακός συμψηφισμός) μπορεί να μηδενίσει το κόστος του ρεύματος!

Σύμφωνα με μελέτη και έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία: 33% από τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38-45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες.

Παράλληλα, οι αντλίες θερμότητας συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέσα θέρμανσης (τζάκια, σόμπες, λέβητες ξύλου-pellet) δεν παράγουν αιθαλομίχλη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

Επισημαίνεται ότι οι αντλίες θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε νέες, όσο και σε παλαιότερες οικοδομές. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αναλυτική μελέτη, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι εκείνη που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της οικίας του καταναλωτή.

Γιατί πρέπει να επιλέξει κάποιος τις αντλίες θερμότητας;

– Μεγάλος βαθμός απόδοσης με COP 3 – 6,5

– Οικονομία

– Ευκολία στη χρήση

– Μικρός απαιτούμενος χώρος εγκατάστασης

– Συνδυάζονται με υφιστάμενες εγκαταστάσεις καλοριφέρ

– Δυνατότητα χρήσης με υβριδικά συστήματα υποβοήθησης, π.χ. ηλιακών συστημάτων, ενεργειακού τζακιού.

– Ελάχιστη συντήρηση

– Καθαριότητα

– Δεν παράγει καυσαέρια (άμεσα)

Πρόκειται λοιπόν για μια εύκολη στην εγκατάσταση, οικολογική επένδυση που αποδίδει.

Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής στην επιλογή αντλίας θερμότητας

– Να είναι γνήσια αντλία, δηλαδή μονομπλόκ (όπως οι μεγάλες μονάδες) και όχι διαιρούμενη (όπως τα κλιματιστικά).

– Να μη διαθέτει inverter, ο οποίος σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, προκαλεί μεγαλύτερη κατανάλωση από την ίδια αντλία χωρίς inverter, η οποία λόγω του μεγάλου όγκου νερού δεν έχει συχνές εκκινήσεις που προκαλούν αύξηση της κατανάλωσης.

– Να παράγει θερμοκρασία νερού μεγαλύτερη των 60°C

– Να διαθέτει πιστοποιητικό απόδοσης (COP), από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο και όχι μια απλή δήλωση ή ένα φυλλάδιο του κατασκευαστή.

– Να διατίθεται από εταιρεία που παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη (εγκατάσταση, service, ανταλλακτικά) και όχι από πολυκαταστήματα ή εμπόρους, αφού το προϊόν απαιτεί εγκατάσταση παρόμοια με έναν λέβητα.

– Να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση τελικού προϊόντος.

μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας.

H μέχρι σήμερα συνεργασία μας με την εταιρία ECO//SUN την καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη μας και άξιο προτίμησης για οποιαδήποτε νέα μελλοντική συνεργασία πάνω στον τομέα της ενέργειας.
Παρακαλώ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Εταιρείες παραγωγής ενέργειας
, Δ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε,Σ.ΣΑΜΠΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ Θ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΟΥ ΕΛ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, ΦΕΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα την ECΟSUN καθώς κατά τη διάρκεια της συνεργασία μας, έδειξε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, φροντίζοντας όχι μόνο για την αδιάλλειπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία της εγκατάστασης Φ/Β σταθμού παραγωγής ισχύος 5 kWp αλλά και για τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

Κοντονικολάου Αθανάσιος
, Noesis

Με την τεχνογνωσία της ECOSUN ξεκινήσαμε τις πρώτες εγκαταστάσεις δωρεάν φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ρόδο, σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, με την βοήθεια 16 μαθητών, σε συνέχεια της εκστρατείας crowdfunding που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Greenpeace
, Greenpeace

Ευχαριστούμε την ECOSUN για την υλοποίηση των 5 Φ/Β εγκαταστάσεων, συνολικής ισχύος 100 kw. Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής, το προσωπικό της επέδειξε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του εντός χρονοδιαγράμματος και με άριστη ποιότητα κατασκευής.

Παπαλός Κωνσταντίνος
, Δήμος Καρδίτσας

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;